dimecres, 23 de novembre del 2016

LA IMATGE AVUI EN DIA

FOTOGRAFIA I TECNOLOGIA

En aquesta ocasió hem fet un projecte basat en el treball del fotògraf Maciej Toporowicz, en el qual la tecnologia digital es veu involucrada en la fotografia. Es tractava de realitzar 4 fotografies en les quals s'integrés el mòbil i jugar amb les diferents possibilitats que aquest aporta. Havíem de treballar les fotografies amb els diferents usos del color, un ús diferent per a cada fotografia.


Color icònic:


Títol: fals somriure

En aquesta fotografia he fet ús del color icònic, és a dir, el color realista. Per tant, aquesta imatge no ha estat modificada.

Original

Color saturat:

Títol: petó

En aquesta imatge he fet ús del color saturat, per tant la imatge ha estat modificada exaltant la brillantor i potenciant en contrast. Podem veure la diferència entre la fotografia original i la fotografia editada.


Original
Editada

Color fantasiós:

Títol: reflexe

En aquestes imatges he fet ús del color fantasiós, el qual no és fidel a la realitat. En aquestes fotografies s'ha editat el color i la col·locació dels elements. Podem veure com canvia comparant la imatge original amb la modificada.

Original
Editada
Editada



Original

Editada

Blanc i negre:

Títol: fals somriure

En aquesta imatge s'ha editat de manera que ha quedat en blanc i negre, a més a més de l'edició dels elements i la textura. Podem veure com varia amb la fotografia original i la modificada.

Original
Editada

dijous, 13 d’octubre del 2016

LÍNIA DE TEMPS

Aquí tenim una línia de temps de l'evolució de la imatge fixa al llarg de la història:

dimecres, 28 de setembre del 2016

GRAUS D'ICONICITAT DE LA IMATGE

La classificació dels diferents graus d'iconicitat de les imatges seguint l'escala de Villafañe:


11) LA IMATGE NATURAL


La imatge natural és la mateixa realitat, per tant no hi ha cap imatge que pugui representar aquest grau que és el més elevat de tots.


10) MODEL TRIDIMENSIONAL

Ron Mueck 

El model tridimensional engloba totes les escultures hiperealistes, com la que podem observar en la imatge en la que apareix la cara d'un home dormint feta per Ron Mueck.


9) HOLOGRAMA

YouTube

L'holograma és un dels graus que aconsegueixen més similitud a la realitat. Ho podem veure en aquest vídeo.


8) FOTOGRAFIA EN COLOR

Ilya Naymushin

Aquest grau es basa en les fotografies en color com la que es mostra a dalt.


7) FOTOGRAFIA EN BLANC I NEGRE

http://chainimage.com/image/descargar-fondos-de-pantalla-london-en-blanco-y-negro-hd-widescreen

Aquest grau es diferencia de l'anterior perquè no és tan fidel a la realitat a causa dels colors.


6) PINTURA REALISTA

Ray Hare

Aquest és un dibuix hiperealista d'un elefant, fet per Ray Hare, a causa d'aquesta gran similitud a la realitat es pot arribar a confondre amb una imatge.


5) REPRESENTACIÓ FIGURATIVA NO REALISTA

Maria Elena Vega

Aquesta pintura és una representació d'unes tanques amb tres arbres i un camí. No és hiperealista, però podem identificar els elements que el formen.


4) PICTOGRAMES


Els pictogrames imiten els elements de la realitat de manera molt esquematitzada.


3) ESQUEMES MOTIVATS

Mapa del món

Aquest mapa ens mostra la representació dels països de manera esquematitzada, així i tot es pot entendre perfectament
2) ESQUEMES ARBRITARIS


Aquests són representacions d'idees, les quals tenen poca relació amb la realitat.


1) REPRESENTACIÓ FIGURATIVA

Piet Mondrián

Aquest grau engloba l'art abstracte, el qual no guarda cap tipus de relació amb la realitat. Cada persona pot aportar-li un significat diferent.

dilluns, 26 de setembre del 2016

LES FUNCIONS DE LES IMATGES



FUNCIÓ REFERENCIAL


Són aquelles imatges que ens mostren de manera objectiva un fet.


Comentari d'imatge: aquesta imatge ens mostra l'esquema d'una càmera
 on hi ha senyalitzades les seves parts. Podem dir que és un exemple d'una
imatge referencial perquè ens mostra uns fets de manera objectiva.


FUNCIÓ EMOTIVA

Són aquelles imatges que transmeten emocions.


Comentari d'imatge: aquesta imatge ens mostra un nen de Síria amb un fons d'un edifici enderrocat a causa dels bombardejos. Aquest nen expressa tristesa i sofriment, per això mateix podem dir que és una imatge emotiva.


FUNCIÓ CONATIVA

Són aquelles imatges que tenen la intenció que el receptor actuï o pensi d'una manera determinada.

Govern d'Espanya

Comentari d'imatge: en aquesta imatge se'ns mostra una víctima d'un accident de tràfic a causa de  la falta d'atenció al volant per la distracció del mòbil. Aquesta imatge és conativa perquè intenta fer-te actuar amb més precaució a l'hora de conduir.


FUNCIÓ POÈTICA

Són les imatges que intenten transmetre un sentit artístic. Principalment cerquen la bellesa.

Daniel Jiménez

Comentari d'imatge: aquesta imatge es va fer amb un sentit artístic. Vol transmetre la bellesa de la naturalesa. Amb els tons blancs i negres aconsegueix donar-li un aire misteriós i amb la perspectiva en la qual es dóna el pont aconsegueix donar-li un efecte de profunditat a la imatge.


FUNCIÓ FÀTICA

Són aquelles imatges que a través del seu impacte i contrast criden l'atenció del receptor.

Coca-Cola

Comentari d'imatge: aquesta imatge crida l'atenció del receptor mitjançant el contrast. El que sorprèn d'aquesta imatge és que el líquid no caigui dins el got, sino que desafii la gravetat. La imatge es refereix al fet que la Coca-cola light és tan light que és com  sinó l'haguessis beguda. A causa de l'impacte d'aquesta imatge podem dir que compleix la funció fàtica.


FUNCIÓ AUTO-REFERENCIAL

Són les imatges que tenen la capacitat de fer referència a elles mateixes.

Ciudadano Kane, Orson Welles

Comentari d'imatge: la imatge és un clar exemple de funció auto-referencial, ja que podem veure com apareix un home reflectit a un mirall i aquest reflex apareix en un altre mirall i així infinitament.


IMATGE REPRESENTATIVA DE TOTES LES FUNCIONS


Anunci New Balance

Aquesta imatge forma part d'un anunci de New Balance, on se'ns presenta un model de sabates esportives. Podem veure com hi ha representat un cor mitjançant la manera en què estan disposades les bambes, el disseny en què estan fetes intentant imitar els músculs, i les botelles i els detalls del fons que simulen les venes.

Aquesta imatge compleix més d'una funció. En primer lloc, hi trobam la funció conativa, ja que com a anunci té la intenció de què el receptor actuï a l'hora de veure aquesta imatge. És a dir, et volen convèncer perquè compris el seu producte, et posen "l'excusa" de què fer esport serà beneficiós pel teu cos, però per fer aquesta acció necessites comprar un calçat adequat i et fan pensar que el seu és l'idoni i just el que necessites.

En segon lloc, podem veure que la funció fàtica està present en aquesta imatge. Crida l'atenció del receptor amb l'impacte i el contrast que es produeix per l'element que han escollit plasmar, ja que no t'esperes que aparegui un òrgan en un anunci de sabates esportives, i també per la manera en què han representat el cor.

Per una banda, podem dir que compleix la funció referencial, perquè relaciona el cor que hi ha representat amb l'hàbit saludable que et proporciona fer esport, és a dir que afirma un fet objectiu.

 Per acabar, podem dir que la funció poètica també està una mica present en aquesta imatge. L'apreciam en la simetria del muntatge del cor, en el símil de les bambes amb els músculs gràcies al seu color vermellós i la seva forma, i en el degradat que hi ha al fons que parteix del gris fins a arribar al blanc per ajudar a ressaltar el producte que es vol vendre.